Groft Sagt

Ubrugelige skurke

Klaus Kjøller: TV-dokumentaren om den adopterede etiopiske pige Masho, som de danske forældre ikke kunne klare, har skabt enorm aktivitet blandt toppolitikere.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Men TV-dokumentaren om, at den danske stat gik glip af 24 milliarder kroner, fordi man i sidste øjeblik – og stik mod sin dyrt indkøbte eksterne rådgivning – undlod at kræve lod i aktiegevinsterne efter Bankpakke II, får kun trætte miner frem hos politikere og medier. Den store forskel på politikerreaktionen på de to TV-dokumentarer skyldes naturligvis, at ingen politikere kan score stemmer på at tage banksagen op, fordi der var tværpolitisk enighed om beslutningen.

Kun Enhedslisten var udenfor. Derfor kan TV-dokumentaren om redningen af bankerne fortælle løs om den ene manipulerende skurk værre end den anden – politikere, bankdirektører, direktører i Finanstilsynet – uden at det medfører andet end skuldertræk. Derimod er der alt at score for landets mægtigste partier og politikere på at blive helt og frelser i fortsættelsen af TV-dokumentaren om pigen Masho og hendes skurketegnede adoptivmor.