Groft Sagt

Madlavning i TV Avisen!

Klaus Kjøller: Nu er der begyndt endnu en sæson med DRs succesfulde TV-serie Borgen. Men Groft sagt kan ikke forstå, hvordan folk gider sidde og labbe TV-kokken Adam Prices fantasier om dansk politik i sig, når den langt mere sindsoprivende virkelighed viser sig i alle nyhedsudsendelserne.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Seriens Birgitte Nyborg er jo rent pap ved siden af virkelighedens Helle Thorning-­Schmidt. Timers beskuelse af Sidse Babett Knudsen, som prøver at ligne Thorning, rummer kun en brøkdel af den intensitet, som det giver at overvære få minutters direkte interview med Thorning. Og nu rummer seriens nye sæson så også en kommentatorfigur, som skal forestille virkelighedens Peter Mogensen.

Men det er jo vanvittigt at forestille sig, at det kan friste seerne at sidde og glo på en skuespillers efterligning af Mogensen, når den ægte Mogensen løbende tilbydes i så overdådige mængder og kvaliteter. Forklaringen må være, at seere i dag kræver madlavning eller i det mindste en kok i alle udsendelser. Groft sagt kræver derfor madlavning i TV Avisen. Ellers er dansk politik chanceløs i konkurrencen om seerne.

Mest læste