Groft sagt

Korrespondenternes fest

Klaus Kjøller: Det er blevet kritiseret, at danske medier ofrer så mange korrespondenter på det amerikanske præsidentvalg. For det er komplet uden betydning for Danmark, om det bliver Barack eller Mitt, som bliver præsident.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Det ville give meget mere mening at sende hele korrespondenthæren til EU, hvor der for tiden foregår en masse, som har stor betydning for Danmark. Rigtigt! Men kun i teorien. For i praksis finder enhver korrespondent det langt mere eventyrligt og taknemmeligt at rejse rundt i brogede USA og fortælle os herhjemme om den hårde dyst mellem mørke Barack og hvide Mitt end at rende mellem groft sagt ansigtsløse bureaukrater og politikere i det grå Bruxelles på jagt efter stof, som kan få almindelige danskere til at hæve et øjenbryn.

Politik, som ikke kan forklares for almindelige mennesker som en hårrejsende strid mellem to personer, er dødt stof. Derfor myldrer alle korrespondenterne rundt i det festlige præsidentrace ovre i USA, mens EU mest foregår i dødlignende stilhed.

Mest læste
Seneste nyt