Groft sagt

Det er ikke let

Peter Kurrild-Klitgaard: Når nogle mennesker brokker sig over skatterne og tåbelig lovgivning, kommer svaret prompte fra venstrefløjen: »Ja, men så kan I da bare flytte!«

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Hvis folk dernæst gør præcis det – flyer plyndring og ufrihed, som Gerard Depardieu fra Frankrig – får de smidt i nakken, at de er usolidariske, asociale egoister.

Når danskerne skal motiveres til at stemme for mere EU-integration, lyder den lokkende argumentation altid, at der er kontante fordele for os ved at være med og ulemper ved at lade være, og at man derfor skal videre ad den vej. Men hvis Storbritanniens David Cameron ønsker at genforhandle betingelserne for britisk medlemskab, affærdiges det af alle med, at det jo blot er britisk »national-egoisme«.

Er man forbruger eller virksomhed, får man at vide, at man i sine indkøb sørme ikke skal tænke på en selv men derimod på at hjælpe dem, man handler med. Men hyrer man håndværkere fra Litauen eller køber gummisko lavet af fattige fabriksarbejdere i Asien, er man væmmelig. Det er ikke faktisk ikke spor let at være politisk korrekt i et univers, hvor op er ned, sort er hvidt, og logik og moral er elastikker, der sælges i længdemål.

Mest læste

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.