Groft Sagt

Den totale inkompetence

Klaus Kjøller: Transportminister Henrik Dam Kristensen og Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen har begge naiv tiltro til, at advokatfirmaet Bruun & Hjejle kan placere et eventuelt ansvar i sagen om DSB, der bad PR-bureauet Waterfront om at holde journalist Lars Abild beskæftiget med noget andet end at skrive kritisk om DSB.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Men hvad forstand har bønder (her: jurister) på agurkesalat? I sin kerne handler sagen ikke om jura, men om image og etik: Alle vælgerne holder med eneren Lars Abild som tappert kæmpede for at få sandheden om den tumpede kolos DSBs skandaler ud til os allesammen. Lækagen af en mail fra Waterfront til en underdirektør i DSB bestyrker bare vælgernes indtryk af DSBs tragiske, totale inkompetence. Det har ikke en pind med juridiske finesser at gøre.

Derfor er det absurd, at både politikere og DSBs ledelse nu sylter sagen hos et advokatfirma, og derved bilder alle ind, at sagen handler om formelle regler. Men sagen handler om etik og vælgeropbakning. Altså lige præcis sådanne emner, som Dam Kristensen og Pihl Lorentzen er eksperter i. I mangel af bedre. Uhyggeligt nok.

Mest læste