Groft sagt

De generøse

Claes Kastholm Hansen: Den radikale EU-ordfører Sofie Carsten Nielsen betroede i går Berlingske, at hun overhovedet ikke ser noget demokratisk problem i, at Danmark tilslutter sig den såkaldte Euro Plus Pagt, dvs. en slags finansiel forbundsregering, selv om danskerne har stemt nej til euroen.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Hendes argument: Vi er jo alligevel økonomisk afhængige af euro-klubben. Og det er jo et universalargument, der kan få ethvert demokratisk pip til at forstumme, for hvorfor skal vi dog spilde tid med at stemme, når vi alligevel er afhængige af de andre?

Men måske skal man ikke tage den friske radikale politiker så tungt. For et par år siden fastslog hun, at Danmark straks burde forhøje sit EU-bidrag fra ca. 100 mia. til mindst 200 mia. for at hjælpe de østeuropæiske EU-lande. Noget tyder på, at vi har med en Anita Bay Bundegaard nr. 2 at gøre. Det var som bekendt Anita Bay Bundegaard, der som udviklingsminister i Nyrup-regeringen mente, at Danmark skulle løse det afrikanske flygtningeproblem ved at give fri adgang for alle og enhver. Seje typer, disse radikale. De hænger sig ikke i detaljer.

Mest læste

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.