Groft Sagt

Apple mod penis

Klaus Kjøller: Peter Øvig Knudsen har fået stor omtale i danske medier af sine bøger om hippierne ved at forsyne bogens billeder af nøgne personer med røde æbler, således at man ikke kan se kvindebryster og penisser.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller
Men nu har Apple så alligevel fjernet dem fra sin iBookstore. I den anledning udtaler fremtidsforsker, bachelor i fysik og astronomi Klaus Æ. Mogensen til Politiken: »Det svarer til, at IKEA vil bestemme, hvilke bøger der skal stå i den bogreol, man køber i en af deres butikker.« Hvilken forvirret snak! For IKEA sælger jo netop ikke bøger, men reoler og andet inventar.
Hvis sagen skal sammenlignes med IKEA, så ville fjernelsen af bogen svare til, at Øvig havde lavet en reol, som IKEA ikke ville sælge. Men så kan enhver jo straks se, at man så bare kan købe den i en anden møbelbutik. I øvrigt: Hvis Øvig i stedet for et provokerende billede af et æble havde brugt et portrætfoto af en ukendt, dansk fremtidsforsker til at blokere for bryster og penisser, så ville bøgerne stadig være at finde hos Apple. Men så havde billederne ikke solgt nær så godt i alle andre medier.
Mest læste