fr 04-03-2016 11:40

Public rigdom

Som led i sin public service-forpligtelse, sender DR for tiden serien »De røde på udebane«. Her besøger skuespiller Anne Marie Helger en række velhavende danskere.

»Hvorfor skal han rage så meget til sig?« lyder det fra Helger, da hun har besøgt den unge IT-iværksætter Mads Veiby og set hans flotte klassiske sportsvogne. »Jeg hidser mig op over, at folk kan finde på at købe sådan noget,« fortsætter Helger. Veiby har dog forinden forklaret hende, at han kunne vælge mellem at investere i gamle biler eller i obligationer, men at han synes, at bilerne var pænere at kigge på. Sådan er kunstnerinden Helger så kunstnerisk ufølsom – og udstiller den forstokkede venstrefløj.

Mads Veiby forsøger også at forklare Helger, hvori hans IT-spil-virksomhed består. »Vi producerer underholdning, lige så vel som Anne Marie,« driller Mads Veiby til Helgers forargelse.

»Hov, hov, jeg vil ikke have, at du siger, at jeg producerer underholdning,« mukker hun. Og deri har hun ret. I fald hun måtte være underholdende, er hun bare ufrivilligt morsom.

Sådan er det også med DR. I fald de måtte producere public service, er det af vanvare. /Edith Thingstrup