Opdateres

Våbenhvile mellem Israel og Gaza under opsejling

Repræsentanter for den israelske regering og Hamas-bevægelsen er blevet enige om betingelserne for en våbenhvile, melder flere kilder fra fredsforhandlingerne i Egypten.

Gaza onsdag.
Gaza onsdag.

Efter otte dages blodige stridigheder mellem Israel og Hamas tyder det nu på, at parterne er klar til at indgå våbenhvile.

Flere internationale medier meddeler, at man onsdag er nået til enighed om betingelserne for en midlertidig fredsaftale under forhandlinger i Egyptens hovedstad, Cairo. Ifølge nyhedsbureauet Reuters bekræftes oplysningen af en palæstinensisk kilde tæt på forhandlingerne samt af en egyptisk embedsmand.

Også fra israelsk side bekræftes det, at forhandlingerne i Egypten sandsynligvis resulterer i en våbenhvile senere onsdag. Nyhedssiden Ynetnews citerer en ledende israelsk embedsmand for, at Israel vil følge den amerikanske udenrigsminister Hillary Clintons opfordring til at lægge våbnene.

Våbenhvilen kommer efter otte dage med en lang række raketangreb mellem Israel og Hamas-militsen, der sidder på magten i Gaza-striben. Godt 140 palæstinensere og fem israelere er blevet dræbt.

Mest læste