USA ville sprænge en atombombe på månen

Under Den kolde Krig ville foreslog videnskabsmænd, at USA sprængte en atombombe på månen for at skræmme Sovjetunionen.

Under Den kolde Krig i 1950erne havde amerikanske videnskabsmænd en plan om at lade en atombombe sprænge på månens overflade for at vise militære muskler,
Under Den kolde Krig i 1950erne havde amerikanske videnskabsmænd en plan om at lade en atombombe sprænge på månens overflade for at vise militære muskler,

Det lyder måske som en af de mere vanvittige historier fra science fiction litteraturen, men planen om at sprænge en atombombe på månen var rigtig nok.

Under Den kolde Krig i 1950erne havde videnskabsmænd en plan om at lade en atombombe sprænge på månens overflade for at vise militære muskler, beretter avisen Daily Mail. Projektet havde navnet Projekt A119.

Projektets idemand var astronom Carl Sagan og den tekniske ansvarlige var fysikeren Leonard Reiffel. Carl Sagan var på det tidspunkt en ung studerende, der specialiserede sig i astronomi, og han blev senere en verdensberømt videnskabsmand.

Da projektet så dagens lys, var USA på hælene, og Sovjetunionen havde sendt deres Sputnik op i verdensrummet. Ideen var, at Sovjetunionen skulle skræmmes. Reiffel er nu 85 år, og han blev senere vicedirektør for NASA. Sagan blev ikke mindst kendt for at popularisere videnskab i tv.

Projektet blev opgivet, fordi man frygtede radioaktiv bestråling af jorden. I forbindelsen med artiklen kontaktede nyhedsbureauet AP de amerikanske myndigheder, der dog nægtede at give yderligere oplysninger om projektet, skriver Daily Mail.

Mest læste