Tusinder evakueret på Fiji

Cyklonen Evan.
Cyklonen Evan.

Den har allerede spredt død og ødelæggelse i Samoa i sidste uge, og nu er cyklonen Evan på vej mod ferieparadiset Fiji med voldsom styrke, skriver Reuters.

Fire mennesker er således allerede blevet af Evan i Samoa, og da Evan forventes at blive den største cyklon, der har ramt Fiji-øerne i de seneste 20 år, er mange af øens turister allerede blevet evakueret. Øens indbyggere er samtidig blevet opfordret til at søge mod nogle af de i alt 60 evakueringscentre, som man har lavet til formålet. I alt er 3.500 mennesker blevet evakueret til centrene.

- Jeg kan ikke understrege nok, hvor alvorligt det her er. Enhver Fiji-indbygger vil blive påvirket af det her, og vi bliver nødt til at foretage præventive initiativer nu, siger premierminister Frank Bainimarama ifølge Reuters.

Han har beordret offentligt ansatte til at blive hjemme og besluttet, at hospitaler skal være i nødberedskab forud for stormen, der ifølge myndighederne forventes at ramme land mandag aften lokal tid med vindstød på op til 270 kilometer i timen.

Også flytrafikken er lammet, og det har betydet, at cirka 1.900 mennesker er strandet i Fiji forud for Evans ankomst.

BNB/Reuters

Mest læste