Taleban stiller betingelser for våbenhvile

Den pakistanske afdeling af Taleban lægger først våbnene, hvis landets regering godkender en ny forfatning efter islamisk forbillede, fastslår gruppen.

Taleban stiller betingelser for at indgå en våbenhvile i Afghanistan.
Taleban stiller betingelser for at indgå en våbenhvile i Afghanistan.

PAKISTAN: Pakistansk Taleban har opstillet flere betingelser for en våbenhvile, herunder en implementering af islamisk lovgivning, beretter Reuters.

Taleban, der ifølge nyhedsbureauet har fået betingelserne nedfældet i den pakistanske avis The News, kræver desuden, at landets regering stopper med at svække afghanske oprørere i deres kamp mod styret i Kabul og i stedet fokuserer på en »hævnkrig« mod nabolandet i øst, Indien.

Afgørende er dog, at den pakistanske stat får en ny forfatning baseret på islamisk lovgivning, bekræfter en talsmand for Taleban over en telefon til Reuters.

I december dræbte pakistansk Taleban mindst otte personer tilknyttet et polio-vaccinationsprogram under FN, som ifølge radikale islamister har til formål at sterilisere muslimer. Desuden beskyldes sundhedsarbejdere, der overvåger og foretager vaccinationerne, for at være amerikanske spioner.

Gruppen, der også kaldes Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), har svoret evigt troskab til Taleban-lederen Mullah Omar og har som mål at nedkæmpe den pakistanske hær, indføre sharia-lovgivning og smide USA og NATO-styrkerne ud af Afghanistan.

BNB/Reuterss

Mest læste