Tårevædet Obama talte efter skoleskyderi

Præsident Barack Obama var særdeles berørt, da han fredag aften dansk tid kommenterede tragedien i byen Newtown i Connecticut. Se talen på video her.

Det var en rørt præsident Obama, der holdt et kort pressemøde om situationen i Newtown, Connecticut.
Det var en rørt præsident Obama, der holdt et kort pressemøde om situationen i Newtown, Connecticut.

Det var en særdeles berørt præsident Barack Obama, der fredag aften dansk tid kommenterede skoleskyderiet i Connecticut, der indtil videre har kostet 27 personer livet.

Flere gange i løbet af den korte pressekonference tørrede Obama tårer væk fra øjenkrogen, og hans sitrende kæbe afslørede, at han kæmpede for at aflevere sit budskab uden at bryde sammen.

- Vi har set alt for mange af disse tragiske begivenheder de seneste år, sagde Barack Obama og fortalte, at hovedparten af dødsofrene i Newtown var mellem fem og 10 år.

- Vores hjerter er blevet knust i dag, sagde præsidenten og fortsatte:

- Michelle og jeg vil i aften kramme vores børn og fortælle dem, at vi elsker dem. Men der er folk i Newtown, der ikke kan gøre det i aften. Og vi må gøre alt for at hjælpe dem, sagde Barack Obama, der selv er far til to piger.

Artiklen fortsætter under videoen.

Barack Obama har i kølvandet på tragedien givet ordre til, at alle offentlige bygninger skal flage på halvt.

Grundskolen Sandy Hook Elementary School blev fredag morgen udsat for et skoleskyderi. Gerningsmanden er fundet død, og det forlyder, at han også har dræbt sine forældre.