Syrisk tabstal har rundet 60.000

FN opjusterer tabstallene i Syrien efter nøje granskning af analyser og tabslister i fem måneder. Antallet af dræbte er langt højere end forventet.

Syriske oprørere løber nær frontlinjen ved militærlufthavnen Menagh i det nordlige Aleppo 31. december.
Syriske oprørere løber nær frontlinjen ved militærlufthavnen Menagh i det nordlige Aleppo 31. december.

Samtidig med rapporter om, at et luftangreb mod en kø ved en tankstation uden for Damaskus har kostet mindst 30 livet, har FNs menneskerettighedskommission onsdag opjusteret det samlede tabstal for den 20 måneder lange konflikt i Syrien.

Kommissionen skriver ifølge Reuters, at mindst 60.000 er blevet dræbt i den stadigt mere blodige borgerkrig.

Lederen af kommissionen, Navi Pally, oplyser, at efterforskere har gransket alle analyser fra de seneste fem måneder og er kommet frem til, at 59.648 har mistet livet i konflikten mellem 15. marts 2011 frem til november sidste år. Der er ikke skelnet mellem civile, soldater og oprørere.

- Og alene det faktum, at der ikke har været nogen afdæmpning i konflikten efter da, kan vi antage, at flere end 60.000 er blevet dræbt ind til begyndelsen af 2013, siger Navi Pally.

- Antallet af dræbte er langt højere, end vi forventede, og det er virkelig chokerende, siger Pally.

Hidtidige opgørelser fra det såkaldte syriske observatorium for menneskerettigheder har opereret med mindst 45.000 dræbte - men nu lægger FN altså mindst 15.000 dødsofre oven i det tal.

Mest læste