Strauss-Kahn kræver seks millioner af stuepige

Den tidligere IMF-chef, Dominque Strauss-Kahn, kræver erstatning af den stuepige, som anmeldte ham for voldtægt.

Den detroniserede Dominique Strauss-Kahn har tidligere beskyldt Frankrigs tidligere præsident Sarkozy for at orkestrere sexskandalen i New York.
Den detroniserede Dominique Strauss-Kahn har tidligere beskyldt Frankrigs tidligere præsident Sarkozy for at orkestrere sexskandalen i New York.

Dominique Strauss-Kahn svarer nu igen og sagsøger stuepigen Nafissatou Diallo, som anmeldte ham for voldtægt, for en million dollars, svarende til næsten seks millioner kroner. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Strauss-Kahn afleverede søgsmålet mandag. Det var – meget symbolsk – dels på årsdagen for, at sagen rullede, dels dagen før hans partifælle, Francois Hollande, blev indsat som Frankrigs præsident.

Før sexsagen på hotellet i suiten på Hotel Sofitel i New York fældede ham, stod Strauss-Kahn til at blive nomineret som det franske socialistpartis præsidentkandidat. Sagen kostede ham også jobbet som chef for Den Internationale Valutafond (IMF).


Kræver millioner af stuepige

Anklagemyndigheden i New York opgav straffesagen mod Strauss-Kahn, fordi der blev rejst stærk tvivl om stuepigen Nafissatu Diallos forklaringer. Hun anlagde i stedet for et civilt søgsmål mod Strauss-Kahn mod krav om erstatning for de angivelige seksuelle forulempelser. Strauss-Kahns advokat prøvede at få den civile sag stoppet med den begrundelse, at Strauss-Kahn havde diplomatisk immunitet, men det har retten afvist, og sagen kører videre i New York. Advokaten har dog bebudet, at stuepigen ikke får en krone ud af det søgsmål.

Strauss-Kahn vil til gengæld have penge af hende. Han afviser alle Diallos anklager og beskylder hende for bevidst at have rejst de falske anklager mod ham.

I søgsmålet hævder han, at Diallo og ham var enige om at have sex på hotellet, og at der hverken var tale om vold eller tvang. Strauss-Kahn kræver derfor erstatning for både uberettiget fængsling og senere husarrest samt for at have mistet sit job som chef for IMF som følge af sagen.

Mest læste