Storm sender nordøstligt USA i undtagelsestilstand

En kraftig snestorm har ramt det nordøstlige USA, hvor indbyggerne i delstaterne New York og New Jersey rådes til at blive inden døre.

En kvinde på Manhattan i New York tager et selfie. Myndighederne venter op til 40 cm. sne i det nordøstlige USA.
En kvinde på Manhattan i New York tager et selfie. Myndighederne venter op til 40 cm. sne i det nordøstlige USA.

USA: Guvernørerne i New York og New Jersey har erklæret delstaterne i undtagelsestilstand, efter en snestorm har ramt det nordøstlige USA.

»Som denne vinter udfolder sig med tung sne og kraftige vinde i flere dele af staten, så opfordrer jeg på det kraftigste alle newyorkere til at vise agtpågivenhed, lad være med at rejse og blive inden døre,« siger New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Snestormen går også udover flytrafikken. Op mod 5.000 fly er forsinket, mens næsten 2.000 afgange helt er aflyst. De tre store lufthavne i New York er begyndt at forberede sig på, at mange passagerer vil strande. En talsmand for LaGuardia, Newark og John F. Kennedy-lufthavnene siger, at der er stillet flere hundrede senge op i hver lufthavn, til de passagerer, der bliver nødt til at overnatte.

Vejrudsigten spår, at temperaturerne i det kommende døgn vil falde til minus 12 grader i delstaten New York, og at der vil falde op mod 25 centimeter sne.