Stat nummer 51 kan være på vej i USA

Det amerikanske flag skal måske have en ny stjerne.

Puerto Rico bliver måske den 51. stat
Puerto Rico bliver måske den 51. stat

Puerto Rico, der er en caribisk nation, har flere gange været ved stemmeurnerne for at stemme om, hvorvidt de skal være selvstændige eller en del af USA. Nu har 62% af befolkningen sat kryds ved, at de gerne vil være en del af Barack Obamas nation.

- Vi klarer det fint, men vi kunne gøre det endnu bedre. Hvis vi blev en stat, ville vi modtage mere økonomisk hjælp og få bedre muligheder, sagde 25-årige Jerome LeFebre skriver AP ifølge cbc.ca.

Som det er nu, kan indbyggerne i Puerto Rico få amerikansk statsborgerskab, men de har ikke stemmeret. Og det er heller ikke alle, der vil have det.

- Jeg synes, at USA er det bedste land i verden, men først og fremmest er jeg fra Puerto Rico, ikke USA, siger 42-årige Ramon Lopez de Azua til cbc.ca.

Puerto skal være Porto

Selvom folket har sagt ja, skal forslaget stadig godkendes i den amerikanske kongres, men den netop genvalgte præsident Barack Obama har udtalt, at han respekterer Puerto Ricos ønske om at være en del af USA.

Bliver forslaget godkendt i Repræsentanternes Hus og Senatet, kommer det også til at få en anden betydning for befolkningen i det lille land.

Web-tv: Se Obamas sejrstale

Mest læste