Søvndal er skuffet over Bahrain

Udenrigsminister Villy Søvndal er skuffet over stadfæstelse af livstidsdom over dansk statsborger.

BAHRAIN: Den danske udenrigsminister, Villy Søvndal, (SF), finder mandagens dom i Bahrain over den danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja og andre menneskerettighedsaktivister »meget skuffende«.

Villy Søvndal siger i en udtalelse, at:

- Det er vigtigt at holde fast i, at der er tale om en dansk statsborger, der er dømt for at ytre sig i forbindelse med sin kamp for menneskerettigheder, og som har været udsat for tortur.

Udenrigsministeren siger desuden, at den danske statsborgers arbejde for demokrati og respekt for menneskerettighederne er bredt anerkendt:

- Sammen med den kreds af lande og internationale organisationer, som støtter op om den danske linje, heriblandt EU og FN, vil vi drøfte de videre muligheder, der kan lede frem til en løsladelse af al-Khawaja og de øvrige menneskerettigheds- og demokratiforkæmpere i Bahrain. Her vil vi fortsat holde Bahrain fast på, at landet skal respektere de grundlæggende menneskerettigheder, herunder forsamlings- og ytringsfrihed, lyder det fra Villy Søvndal.

Den danske udenrigsminister tilkendegiver også, at Udenrigsministeriet vil opretholde kontakten til al-Khawaja og hans familie, det gælder også den danske ambassade i Riyadh i Saudi-Arabien.

Mest læste