Selvmordsbombe dræber 13 i Irak

13 irakiske rekrutter blev dræbt og mere end 30 såret, da en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften i Iraks hovedstad, Bagdad.

En selvmordsbomber har torsdag dræbt 13 og såret mere end 30 i den irakiske hovedstad, Bagdad.

Politiet siger ifølge Reuters, at en mand med en bombevest sprængte sig selv i luften, da irakiske mænd stod i kø for at registrere sig som al-Qaeda-bekæmpere. Regeringen i Irak har bedt mænd om frivilligt at melde sig til at kæmpe mod terrororganisationen i Anbar-provinsen, og mændene var i gang med at registrere deres navne ved en flyveplads, da bomben gik af.

Der er endnu ingen, der har taget ansvaret for angrebet, som sker, dagen efter at den irakiske premierminister, Nuri al-Maliki, erklærede, at al-Qaeda skal udryddes i hele Irak.

Ifølge Reuters sagde premierministeren i en tale på irakisk TV onsdag, at militæret er klar med et modangreb på de al-Qaeda-grupper, der har taget kontrol over byen Fallujah, der ligger vest for Bagdad.

Volden i Irak nåede i det forløbne år op på et niveau, der ikke er set siden 2008, hvor landet var på randen af en regulær borgerkrig.

Onsdag angreb bevæbnede mænd en militærpost i et område nord for Bagdad, hvor 12 soldater blev dræbt. Dagen inden blev syv soldater dræbt under et lignende angreb.

Mest læste