Rusland forbyder adoption til USA

Udover forbud mod adoption af børn til USA vil den enstemmigt vedtagne lov også forbyde visse USA-støttede NGO-organisationer.

Det russiske parlament vedtog onsdag en lov, der vil forbyde adoption af russiske børn til amerikanere. Det er en slags tak-for-sidst til USA, der har vedtaget en lov, som straffer russere anklaget for overgreb på menneskerettigheder.

Loven blev vedtaget enstemmigt i føderationsrådet, der er det russiske parlaments øverste kammer. Udover forbud mod adoption af børn til USA vil loven også forbyde visse USA-støttede NGO-organisationer og indføre restriktioner på værdier tilhørende amerikanere, der er anklaget for at overtræde russiske borgeres rettigheder, skriver Reuters.

Tidligere på måneden underskrev præsident Obama den såkaldte Magnitsky-lov, der forhindrer russere anklaget for at overtræde menneskerettigheder i at sætte fødderne på amerikansk grund.

Den amerikanske lov og det russiske modsvar øger spændingerne mellem de to lande, der i forvejen er belastet, blandt andet af divergerende holdninger til Syrien.

BNB/Reuters

Mest læste