Rusland forbereder evakuering fra Syrien

For første gang giver Rusland udtryk for, at oprørerne i Syrien har mulighed for at vælte præsident Assad. Man lægger nu en plan for evakuering af russiske statsborgere.

Russiske myndigheder giver nu for første gang udtryk for, at krigen i Syrien kan ende med præsident Assads fald.

Ifølge Reuters er myndighederne i Moskva i gang med at udarbejde en plan for evakuering af russiske statsborgere fra landet, hvis kampene skulle falde ud til oprørernes fordel.

Reuters citerer den ansvarlige i Kreml for Ruslands mellemøstpolitik, Mikhail Bogdanov, for at sige:

- Man må se kendsgerningerne i øjnene. Regimet og regeringen i Syrien taber kontrol af mere og mere territorium. Desværre kan en sejr til den syriske opposition ikke udelukkes.

Rusland har en stor flådebase i middelhavsbyen Tartus og har gennem årene haft tætte forbindelser af såvel militær som økonomisk art med Syrien. Siden konflikten brød ud for snart 21 måneder siden, har Rusland uden slinger bakket op bag præsident Assad og har i FNs sikkerhedsråd blokeret alle resolutioner, der har været vendt mod det syriske styre.

Russiske statsborgere i Syrien vil i tilfælde af en oprørssejr kunne blive jaget vildt, og det ved myndighederne i Rusland naturligvis.

Krigen i Syrien har på nuværende tidspunkt kostet op mod 40.000 mennesker livet.

Mest læste