Politifolk såret efter nye sammenstød i Nordirland

STORBRITANNIEN: Otte politifolk er såret og fire personer er anholdt efter nye sammenstød mellem protestanter og uropoliti i Nordirland. Det oplyser BBC.

Optøjerne løb af stablen i hovedstaden Belfast fredag aften, da en menneskemængde, der havde blokeret vejen, angreb en varevogn, efter chaufføren havde forsøgt at køre gennem vejspærringen, der var sat op af protestantiske unionstilhængere. Der blev kastet missiler mod uropolitiet og politiets køretøjer i området omkring Shaftsbury Square, ligesom der blev kastet missiler og mursten mod politiet på O´Neil Road i Newtownabbey i udkanten af Belfast.

Spændingerne mellem katolikkerne og protestanterne tager til i landet, hvor der tidligere fredag blev fundet en kraftig bombe i en bil i byen Londonderry - blandt katolikker kendt som Derry. Fundet fik USAs udenrigsminister, Hillary Clinton, der fredag var på officielt besøg, til at fordømme den eskalerende vold, og hun opfordrede de stridende parter til at lægge våbnene.

De seneste uroligheder skyldes et forslag om at indskrænke flagningen med det britiske flag, Union Jack, på rådhuset i Belfast. De protestantiske unionstilhængere ser forslaget som en provokation fra katolikkerne, der vil forene de seks nordirske grevskaber med resten af den irske republik.

BNB

Mest læste