Obama støtter våben-tiltag

Præsident Obama ville ikke gå i detaljer med, hvilke våben-tiltag der kan blive sat i værk af præsidenten selv.

Barack Obama under dagens pressekonference i Det Hvide Hus.
Barack Obama under dagens pressekonference i Det Hvide Hus.

USA: Præsident Barack Obama erklærede mandag under en pressekonference i Det Hvide Hus sin fulde støtte til den liste af forslag til skærpelser af våbenloven i USA, som vicepræsident Joe Biden har udfærdiget, skriver Reuters.

Ifølge Obama vil nogle af vicepræsident Joe Bidens forslag til at nedbringe USAs mange voldsepisoder med skydevåben kræve en godkendelse af Kongressen, mens andre kan blive gennemført på præsidentens ordre.

Præsident Obama, der også benyttede en del af sin taletid på USAs økonomiske gældspolitik, ville imidlertid ikke gå i detaljer med, hvilke våben-tiltag, der kan blive sat i værk af præsidenten selv, da et forbud mod blandt andet halvautomatiske skydevåben og store patronmagasiner samt indførelsen af et grundigere baggrundstjek ved køb af våben, sandsynligvis ikke kan effektueres uden om Kongressen.

- Men der vil være nogle tiltag, der kan udføres administrativt, sagde Obama fra talerstolen og tilkendegav, at våbenejere får svært ved at sige, at de måske kommende initiativer krænker deres grundlovssikrede rettigheder, når det gælder retten til at eje et våben.

BNB

Mest læste