Ny storbrand på fabrik i Bangladesh

Tekstilarbejderne i landet raser over manglende sikkerhed.

Arbejdere besigtiger skaderne efter den voldsomme dødsbrand, hvor mere end 100 omkom.
Arbejdere besigtiger skaderne efter den voldsomme dødsbrand, hvor mere end 100 omkom.

BANGLADESH: En ny brand brød mandag ud på endnu en tekstilfabrik i udkanten af hovedstaden Dhaka i Bangladesh, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge nyhedsbureauet er der tale om en 12-etagers bygning, hvor brandslukningsmandskab kæmper for at få kontrol med ilden.

Der er endnu ikke oplysninger om eventuelle tab, men vreden blandt tekstilarbejdere i Bangladesh er stor efter lørdagens brand i en anden tekstilfabrik, hvor over 100 arbejdere omkom.

Mandag demonstrerede tusindvis af tekstilarbejdere i følge AFP mod den manglende sikkerhed på fabrikkerne, hvor de ansatte sidder meget tæt, og hvor arbejdsmiljøregler ikke er noget, der bekymrer de fleste fabriksejere.

Kræver ejerne straffet

Adskillige veje i Dhaka var mandag spærret af demonstranter, der kræver ejerne straffet for lørdagens brand, hvor ofrene fortrinsvis var kvindelige ansatte.

Flere end 50 af ofrene er så ugenkendelige, at det er besluttet at begrave dem på en statslig kirkegård i en sydlig forstad til Dhaka. Inden begravelsen har myndighederne sikret sig DNA af ofrene, så deres efterladte kan få erstatning.

Bangladesh er verdens næststørste eksportør af tekstiler, men det er også et af verdens fattigste lande.

Lørdagens brand blev ifølge avisen India Today forstærket af, at der ikke var vand nok til rådighed for slukningsmandskabet, hvilket udløste raseri og panik udenfor blandt pårørende til de fabriksarbejdede, der var fanget bag flammerne.

Mest læste