Mohamed Morsis støtter oversvømmer Cairo

Spændingerne stiger i Egypten, hvor tusindvis af personer er samlet i Cairo for at støtte præsidentens nye, udvidede magtbeføjelser.

EGYPTEN: Et nyt forfatningsudkast og udvidede magtbeføjelser til præsident Mohamed Morsi via et nyt dekret deler vandene i Egypten, hvor hovedstaden Cairo lørdag danner ramme om endnu en stor demonstration - denne gang med Morsis støtter i hovedrollen.

Det sker dagen efter, at titusindvis af præsidentens modstandere demonstrerede på Tahrir-pladsen i Cairo. Foruden dekretet, som Morsi udstedte til sin egen fordel for en uge siden, er flere rasende over den hurtige vedtagelse af forfatningsforslaget.

Egyptens forfatningsråd har blandt andet vedtaget at fastholde de sharia-principper, som også er gældende for den nuværende forfatning, der blev udarbejdet under den afsatte præsident Hosni Mubarak, samt at præsidentperioden i landet fremover skal være på maksimalt to fireårige perioder.

Præsident Morsi, der står i spidsen af Det Muslimske Broderskab, forventes at godkende udkastet, hvorefter der skal holdes folkeafstemning inden 15 dage. Liberale, sekulære og kristne i forfatningsrådet har for længst valgt at boykotte udkastet.

Det ventes, at Morsi offentliggør en dato for afstemningen senere i dag.

Lørdag står der på et af de talrige bannere i Cairo, at »Det Muslimske Broderskab støtter præsident Morsis beslutninger«.

- Folket vil have Guds lov indført, råber Morsi-støtter i kor ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Morsis dekret har ført til flere sammenstød i Egypten, hvor to er blevet dræbt og hundredvis såret i protesterne, siden det blev udstedt.