Mindst seks dræbt i sammenstød i Egypten

Sammenstød mellem politi og støtter af Det Muslimske Broderskab kostede fredag seks mennesker livet.

EGYPTEN: Seks mennesker blev dræbt, da tilhængere af den afsatte præsident Mohamed Morsi og støtter af Det Muslimske Broderskab fredag stødte sammen med politiet i hovedstaden Cairo og flere andre egyptiske byer. Det skriver AFP.

Tre mennesker blev dræbt i hovedstaden Cairo og tre andre i byerne Ismailiya, Fayoum og Alexandria under urolighederne, og mindst 42 blev såret, oplyser det egyptiske sundhedsministerium ifølge AFP. Samtidig oplyser indenrigsministeriet, at 122 demonstranter er blevet anholdt.

Urolighederne opstod, da politiet forsøgte at opløse demonstrationerne, hvor demonstranterne krævede Morsi genindsat som præsident. Det Muslimske Broderskab havde indkaldt til demonstrationerne forud for en ny høring onsdag i retssagen mod den afsatte præsident.

Demonstranterne i Cairo kastede med sten og satte ild til et politikøretøj med benzinbomber. I det eksklusive kvarter Maadi måtte politiet affyre tåregas, da demonstranterne angreb et militærhospital med fyrværkeri. Også i den østlige del af Cairo måtte politiet have gang i tåregassen mod tusinder af Morsi-tilhængere, som ifølge AFP brændte dæk af og kastede fyrværkeri mod sikkerhedsstyrkerne, ligesom der også blev affyret skud.

Morsi er anklaget for at have opildnet til drab på demonstranter under sin tid som præsident. 28. januar skal den afsatte præsident også i retten, hvor han er anklaget for medvirken til en fangeflugt under folkeopstanden i 2011, som væltede den tidligere præsident Hosni Mubarak.

Mest læste