Militante hævder at have taget 41 gidsler i Algeriet

Den militante gruppe, der har bortført flere udlændinge i Algeriet, hævder at have taget hele 41 mennesker som gidsler.

ALGERIET: Bevæbnede militante er fortsat til stede på det gasanlæg i Algeriet, hvor de onsdag morgen tog flere udenlandske arbejdere som gidsler. De første meldinger lød på syv bortførte udlændinge, heriblandt en nordmand og flere japanere, men gruppen, der har forbindelse til al-Qaeda, hævder nu at have taget 41 mennesker som gidsler, skriver Reuters.

Lokale kilder oplyser ifølge nyhedsbureauet, at mindst ni udlændinge er bortført, og at to mennesker er dræbt, heriblandt en franskmand. Blandt gidslerne skal desuden være både britiske, irske og amerikanske statsborgere, og norske VG citerer nyhedsbureauet AP for, at der er forhandlinger i gang om løsladelse.

Det er det britiske olieselskab BP, der sammen med japanske JGC Corp og norske Statoil opererer på gasanlægget.

Den militante gruppe oplyser, at angrebet mod gasanlægget har fundet sted, fordi Algeriet har tilladt fransk militær at bevæge sig ind i landets luftrum i forbindelse med militæroperationen i det konfliktramte vestafrikanske land Mali. De militante har ifølge en algerisk avis truet med at sprænge hele gasanlægget i luften, hvis algeriske styrker angriber dem.

Mest læste