Militærleder støtter nu oprøret mod al-Assad

Abdelaziz Jassim al-Shalal, lederen af Syriens militærpoliti, er fratrådt. Han mener, den syriske hær har forvandlet sig til ødelæggende bander, der dræber.

Den hidtidige leder af det syriske militærpoliti, Abdelaziz Jassim al-Shalal, har forladt sin stilling og støtter nu i stedet oprøret mod præsident Bashar al-Assad. Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der samtidig beretter, at meddelelsen blev givet i en video på YouTube.

- Jeg er general Abdelaziz Jassim al-Shalal, leder af militærpolitiet. Jeg er fratrådt, fordi hærens primære rolle ikke længere er at beskytte landet. I stedet er det blevet ødelæggende bander, der slår ihjel, siger han i videoen.

En syrisk sikkerhedskilde bekræfter ifølge Reuters Abdelaziz Jassim al-Shalals farvel, men han understreger samtidig, at det ikke spiller den store rolle. Lederen af militærpolitiet havde, påpeger sikkerhedskilden, allerede planer om at gå på pension, og forlader nu blot posten for at »spille helt«.

Oprøret mod Bashar al-Assad kostede onsdag 20 mennesker livet i den syriske Raqqa-provins. Mindst otte af ofrene var børneaktivister, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge Reuters.

BNB/Reuters

Mest læste