Medie: Våbenhvile på plads mellem Israel og Hamas

Ovenpå flere dages blodige raketangreb har Hamas og Israel tilsyneladende indgået en våbenhvile.

ISRAEL/PALÆSTINA: Israel og den militante politiske bevægelse Hamas har forhandlet en uofficiel våbenhvile på plads efter flere dage med dødelige angreb i Gaza, oplyser BBC.

Våbenhvilen skulle angiveligt være kommet i stand med hjælp fra Egypten, men det konkrete indhold, herunder betingelser og varighed, kendes ikke.

Forud for den ikke-bekræftede våbenhvile er fem israelere kommet til skade under raketangrebene, som begyndte mandag. Her svarede israelerne angiveligt igen oven på adskillige palæstinensiske bombeangreb på israelsk territorium inden for den seneste måned. De israelske gengældelsesangreb har dræbt mindst fire militante palæstinensere, og tidligere på ugen sagde Israels premierminister Benjamin Netanyahu, at landets militær vil fortsætte sine målrettede angreb på militante.

- Vi har ikke bedt om denne eskalering, og har ikke taget initiativ til det. Men hvis det fortsætter, er vi parate til at iværksætte langt mere omfattende og gennemtrængende operationer, siger han.

Ifølge det israelske militær blev landets sydlige del angrebet af mindst 70 raketter onsdag, og som et modsvar sendte Israel raketter mod det nordlige Gaza.

Mest læste