Løkke: Når Cameron er tilfreds er jeg meget tilfreds

Britisk EU-aftale er også en fordel for Danmark og beskytter dansk børnecheck, siger statsministeren.

Bruxelles: Det er en træt, men glad statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der omkring fredag midnat i Bruxelles byder den nye britiske EU-aftale velkommen.

Løkke har selv i de sidste hårde timer også siddet i direkte forhandlinger med sin britiske kollega David Cameron, for at sikre at aftalens afsnit om beskyttelse af børnepenge landede rigtigt for både Storbritannien og Danmark.

- Han er tilfreds. Og når han er tilfreds, så er jeg meget tilfreds, siger Løkke på et sent pressemøde.

- Vi har fået en meget god tekst om velfærdsydelser (...). Det har været en mærkesag for mig og regeringen længe, at vi nu på lige fod med Storbritannien får mulighed for at indeksere den danske børnecheck, som sendes ud af landet, siger Løkke.

Dermed kommenterer han en af de detaljer, der lige til det sidste gjorde det svært at få en aftale i hus.

Polen, der har mange statsborgere, der arbejder i EU-lande med børn hjemme i Polen, forsøgte at forhindre, at andre lande end lige netop Storbritannien kunne begrænse selve beløbet på børnechecken, når den udbetales til børn i lande med lavere levestandard.

Men det hele faldt i hak til sidst. Danmark og alle andre lande får via den britiske aftale mulighed for at indeksere børnechecken efter lokale prisniveauer.

/ritzau/

Mest læste
Seneste nyt