Letland får sin første kvindelige premierminister

Laimdota Straujuma er udnævnt til premierminister i Letland. Hun afløser Valdis Dombrovskis, der trak sig i november efter et bygningskollaps, der kostede flere end 50 personer livet.

Laimdota Straujuma blev mandag udnævnt til premierminister i Letland
Laimdota Straujuma blev mandag udnævnt til premierminister i Letland

LETLAND: Laimdota Straujuma blev mandag udnævnt til premierminister i Letland, og det gør hende til den første kvinde på den post nogensinde i det baltiske land.

Den 62-årige tidligere landbrugsminister afløser Valdis Dombrovskis, der trådte tilbage i november efter et bygningskollaps, der kostede flere end 50 personer livet.

Laimdota Straujuma fastslog ifølge nyhedsbureauet AFP efter et møde med Letlands præsident, Andris Berzins, at landet bør fortsætte med at føre en stram økonomisk politik.

»Regeringen bør fortsætte den økonomiske politik, som man hidtil har ført,« sagde hun og fortalte, at hun forventer, den ny regering dannes af fire partier.

Valdis Dombrovskis trak sig som premierminister i slutningen af november, efter et supermarked få dage tidligere var styrtet sammen i hovedstaden, Riga. Flere end 50 personer blev dræbt i forbindelse med ulykken.

»Tragedien og alle andre relaterede omstændigheder taget i betragtning er der brug for en ny regering, der har klar støtte fra parlamentet,« sagde han i forbindelse med sin afgang.

Der er parlamentsvalg i Letland til efteråret.

Mest læste