Kvindelige soldater i USA vil ligestilles

Fire amerikanske kvinder i uniform udfordrer forsvarsministeriet i jagten på karrieremuligheder.

Kvindelige amerikanske soldater i Bagdads al-Jihad-kvarter.
Kvindelige amerikanske soldater i Bagdads al-Jihad-kvarter.

Fire kvindelige soldater har gennem organisationen The American Civil Liberties anlagt sag mod det amerikanske forsvarsministerium for kønsdiskriminering, fordi kvinder ikke kan gøre karriere i deciderede kampenheder.

De fire kvinders argumentation lyder ifølge Reuters på, at krigens natur har ændret sig og at kvinder med forbuddet fratages karrieremuligheder.

Kvinder er stadig udelukket fra infanteri og i mindre kampgrupper, hvilket betyder, at de er udelukket fra 238.000 poster, siger organisationen. Forsvarsministeriet har dog lempet lidt på reglerne, så kvinder nu kan være med i kampenheder på fra 300 til 1.000 soldater. I Irak og i Afghanistan, hvor der ikke har været klare frontlinjer, har kvinder været i kamp trods den erklærede og kritiserede politik.

En undersøgelse fra det amerikanske forsvarsministerium fra 2009 viste, at kvinder der havde deltaget i kampgrupper i de to krige følte, at erfaringerne havde åbnet døre rent karrieremæssigt.

Det amerikanske flyvevåben er det mest åbne af værnenes, når det gælder kvinder. Har findes ingen kønsmæssige restriktioner på 99 procent af jobbene.

Mest læste
Seneste nyt