Kerry i Israel for at sætte skub i fredsforhandlinger

USAs udenrigsminister landede torsdag i Israel, hvor han fredag fortsætter bestræbelserne på at skabe fred mellem Palæstina og Israel.

USAs udenrigsminister John Kerry mødes kort efter ankomsten til Israel med premierminister Benjamin Netanyahu.
USAs udenrigsminister John Kerry mødes kort efter ankomsten til Israel med premierminister Benjamin Netanyahu.

USA: Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, er ankommet til Israel, hvor han i de kommende fire dage skal forsøge at sætte skub i fredsforhandlingerne mellem Palæstina og Israel.

John Kerry landede i Israel torsdag og lagde ud med et fem timer langt møde med landets premierminister, Benjamin Netanyahu, der tvivler på, at en aftale er lige om hjørnet.

»Jeg ved, at du ønsker fred. Jeg ved, at jeg ønsker fred. Men set i lyset af handlingerne og ordene fra palæstinensiske ledere, er Israel i tvivl om, hvorvidt Palæstina ønsker fred,« sagde Benjamin Netanyahu direkte henvendt til John Kerry.

USAs udenrigsminister skal fredag mødes med palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, i Ramallah på Vestbredden.

Fredsforhandlingerne blev genoptaget i juli, efter intensive diplomatiske bestræbelser fra den amerikanske udenrigsminister strandede i 2010 på grund af problematikken omkring de israelske bosættelser.

USA har sat en deadline på ni måneder til at opnå enighed mellem Israel og Palæstina. Fristen udløber til april næste år.

Mest læste