Japan overvejer advarselsskud mod Kina

Tokyo sender endnu et klart signal om, at man ikke finder sig i kinesiske overflyvninger ved en omstridt og ubeboet øgruppe, som begge lande gør krav på.

Kina skal holde sig væk fra Senkaku-øerne - langt væk.

Det fastslår regeringen i Tokyo, der vil sende militærfly på vingerne, hvis Kina fortsætter sine overflyvninger ved den ubeboede øgruppe i det Østkinesiske Hav, som begge lande gør krav på, og som Japan kontrollerer, skriver flere kinesiske og japanske medier.

Avisen Sankei Shimbun citerer ifølge South China Morning Post kilder tæt den japanske regering for at sige, at Tokyo allerede har bedt forsvarsministeriet og Japans luftforsvarsstyrke, ASDF, om at overveje advarselsskud mod kinesiske fly, der »bevæger sig ind i det japanske luftrum«.

Øerne, der hedder Diaoyu på kinesisk, har været centrum i en strid mellem de to lande både før og efter, at den japanske regering købte den af en privat japansk ejer i september. De ligger i et fiskerigt farvand, hvor havbunden menes at rumme store naturgasforekomster.

Striden er siden regeringens køb blevet optrappet, og begge lande sendte i december flådefartøjer til området. Samme måned blev kinesisk fly jaget væk fra luftrummet over Senkaku-øerne af otte japanske kampfly.

Mest læste