Israel i Twitterkrig med Hamas

- Vi anbefaler, at ingen Hamas-folk, uanset rang, viser deres ansigter over jordens overflade de kommende dage, tweeter Israels forsvarsstyrker.

Meldingen om Israels drab på den militære leder af Hamas, Ahmed al-Jaabari, blev annonceret på Twitter. Dokumentationen, en videooptagelse af bombeangrebet på al-Jaabaris bil, lagde Israels forsvarsstyrker, IDF, på Youtube.

Det traditionelle valg havde været en pressekonference, men israelerne har taget nye midler i brug og informationsstrømmen om den væbnede konflikt med Hamas er i høj grad henlagt til især Twitter.

- Vi anbefaler, at ingen Hamas-folk, uanset rang, viser deres ansigter over jordens overflade de kommende dage, skrev en israelsk talsmand kort efter angrebet, hvor såkaldte tweets også proklamerede, at angrebet var en del af en større offensiv.

Siden har IDFs profil løbende holdt omverdenen opdaterer om raketangreb frem og tilbage mellem parterne.

Ifølge det amerikanske business-magasin Forbes har profilen også opfordret sine læsere til at søge information om Ahmed al-Jaabari, så de på den måde kan forstå den ifølge Israel rimelig baggrund for angrebet.

Efter drabet på Ahmed al-Jaabari reagerede Hamas prompte igen med raketter rettet mod israelske mål. Partiets militære fløj, Al-Qassam Brigades, har imidlertid også taget kampen op på Twitter.

- @idfspokesperson Vores velsignede hænder vil nå jeres ledere og soldater, uanset hvor de befinder sig (I har åbnet Helvedes porte under jer selv), lød svaret for Al-Qassam Brigades.

Mest læste