Israel advarer Gaza med flyveblade

Sedler med advarsler daler tirsdag eftermiddag ned over Gaza. Flyvebladene kan ifølge israelske medier betyde, at en israelsk landoffensiv i Gaza nærmer sig.

Israelske soldater holder vagt ved Gaza-striben.
Israelske soldater holder vagt ved Gaza-striben.

Den israelske hær, IDF, har kastet flyveblade ned over Gaza, hvor den advarer civile palæstinensere mod at opholde sig for tæt på personer eller bygninger med tilknytning til Hamas.

Flyvebladene kan betyde, at Israel nærmer sig en landoffensiv i Gaza, skriver den israelske avis Jerusalem Post.

- For jeres egen sikkerheds skyld skal I omgående evakuere jeres hjem og bevæge jer mod centrum af Gaza By, står der på arabisk i flyvebladene fra IDF.

Til Reuters sagde en israelsk regeringskilde tidligere tirsdag, at Israel er klar til at invadere Gaza, hvorfra Hamas-militsen bombarderer det sydlige Israel.

- Vi vil foretrække en diplomatisk løsning, der sikrer freden for Israels befolkning. Hvis det er muligt, er det ikke nødvendigt med en invasion, men hvis diplomatiet fejler, har vi muligvis ikke andre muligheder end at sætte hæren ind, lød det.

Truslerne om en invasion kommer på konfliktens sjette dag. Foreløbig har 111 personer mistet livet - tre israelske civile og 108 beboere i Gaza, både civile og Hamas-guerillaer.

Mest læste
Seneste nyt