Gidsler flygter fra algerisk gasfelt

Flere gidsler er ifølge algerisk TV undsluppet gidseltagerne på gasfeltet In Amenas. Gidseltagerne kræver fri passage til at flygte med de tilbageværende gidsler.

ALGERIET: Flere af de udenlandske gidsler, der siden onsdag morgen har været holdt som gidsler på gasanlægget i Algeriet, er undsluppet, oplyser en lokal TV-station ifølge Reuters.

Ifølge TV-stationen Ennahar drejer det sig om 15 udenlandske gidsler, mens den norske TV-kanal NRK oplyser, at 17 udlændinge er undsluppet. Det er uklart, om de undslupne gidsler er en del af den gruppe på 30 algeriske arbejdere, som tidligere på dagen hævdedes at have undsluppet den islamistiske gruppe, som står bag gidseltagningen.

Den hævder at have 41 udlændinge i sin varetægt, heraf skulle ni være nordmænd.

De udenlandske gidsler holdes angiveligt isoleret i et hjørne af gasfeltet og har fået sprængstofbælter spændt om kroppen, mens andre ansatte har fået lov til at bevæge sig rundt.

Ifølge nyhedsbureauet ANI er oprørerne klar til at løslade gidslerne. Men kravet er, at Frankrig indstiller sin militære aktion i Mali, samt at 100 islamister, der er fængslet i Algeriet, løslades. Krav, som den algeriske regering har afvist.

Gidseltagerne har desuden forlangt fri passage til at forlade den belejrede base sammen med gidslerne. Det oplyser en algerisk sikkerhedskilde ifølge Reuters.

Mest læste