Forsoningsmøde i Egypten udskudt

Et møde hos den egyptiske hær mellem oppositionen og præsident Mohamed Morsi er blevet udskudt til »en senere dato«, lyder det fra hæren.

Egentlig skulle Egyptens hær have været vært for et forsoningsmøde onsdag aften, som skulle dæmpe den politiske uro i landet, men det er blevet udskudt til en anden dato, skriver Reuters.

Efter at den samlede opposition, som dækker over liberale, venstreorienterede og sekulære grupper, i sidste uge boykottede et lignende møde, havde oppositionens mulige ankomst til mødet ellers givet fornyet håb om, at forsoningsmødet kunne blive begyndelsen på enden på uroen i Cairos gader.

Udsættelsen af mødet kommer samtidig med, at flere egyptere i udlandet allerede er begyndt at stemme på ambassader verden over om den nye forfatning, som præsident Mohamed Morsi fik hastet igennem en islamisk domineret forsamling.

Stemmeaktiviteten blandt egypterne på konsulater og på ambassader i udlandet er lidt af et tilbageslag for oppositionen, som havde håbet på at forsinke folkeafstemningen.

Oppositionen, herunder partiet Den Nationale Befrielsesfront, har opfordret sine tilhængere til at stemme nej til forfatningsforslaget, som der skal stemmes om på lørdag i Egypten.

Ifølge mødets vært, hæren, er forhandlingerne mellem præsident Mohamed Mursi og oppositionen udskudt til en endnu ukendt dato.

BNB/Reuters

Mest læste