Flere end 1.000 immigranter reddet på et døgn

Italienske skibe i stor redningsaktion for at redde ombordværende på overfyldte både fra Afrika.

ITALIEN: Italienske kystvagtskibe har i det seneste døgn reddet flere end 1.000 immigranter og flygtninge fra tætpakkede småbåde ud for Sicilien.

Ifølge Reuters fik helikoptere øje på fire overfyldte både, der havde store vanskeligheder ved at holde sig flydende ud for kysten på det Sydlige Sicilien, hvorefter der blev sendt redningsskibe ud for at bjærge de ombordværende.

De fire både havde transporteret ikke færre end 823 mænd kvinder og børn fra en række afrikanske lande samt fra Pakistan og Irak.

Samtidig med redningen af de fire både, blev 233 ombordværende på endnu en overfyldt båd reddet ud for den sicilianske havneby Siracusa på øens østkyst.

Også i dette tilfælde kom de ombordværende fra lande som Eritrea, Nigeria, Zambia, Somalia, Mali og Pakistan.

Siden de fatale forlis i oktober ved den italienske ø Lampedusa, hvor 366 eritreanere druknede, har den italienske flåde iværksat en stor operation for at undgå en gentagelse. Den opfatter foruden tilstedeværelsen af flådefartøjer og et hospitalsskib i Middelhavet også indsættelse af helikoptere og ubemandede fly, såkaldte droner til at overvåge havet.

Mest læste