Fem nødhjælpsarbejdere bortført i Syrien

En ukendt gruppe har bortført fem medarbejdere fra organisationen Læger Uden Grænser i den nordlige del af Syrien.

SYRIEN: Torsdag aften er fem nødhjælpsarbejdere fra den internationale nødhjælpsorganisation blevet bortført fra et hus i den nordlige del af det borgerkrigsramte Syrien. Det oplyser Læger Uden Grænser, MSF (Médecins Sans Frontières, red.), fredag ifølge AFP.

»MSF bekræfter, at fem medlemmer af medarbejderstaben blev taget med i går aftes (torsdag aften, red.) fra et MSF-hus i den nordlige del af Syrien af en gruppe, tilsyneladende for at afhøre dem,« siger Samantha Maurin, talskvinde for Læger uden Grænser, i en pressemeddelelse.

»MSF er i kontakt med de relevante aktører samt familierne til kollegerne og gør alt for at genetablere kontakten til disse kolleger,« fortsætter hun.

Man ved endnu ikke, hvem der står bag bortførelsen af de fem nødhjælpsarbejdere, og Læger uden Grænser afviser at offentliggøre detaljer om de bortførte, eller hvor de præcist er blevet bortført fra.

I september sidste år blev en syrisk kirurg, som arbejdede for Læger uden Grænser, dræbt i den nordlige del af landet. Flere nødhjælpsarbejdere i de oprørsledede dele af landet er blevet bortført og tilbageholdt, og i oktober blev syv medarbejdere fra internationalt Røde Kors bortført i den nordvestlige Idlib-provins.

Læger Uden Grænser har seks hospitaler og fire sundhedscentre i den nordlige del af Syrien og yder samtidig støtte fra nabolande til syriske flygtninge og også ind i selve Syrien.

Mest læste