Charles vil være klimabevist bedstefar

Udsigten til at blive bedstefar har fået prins Charles til at blive endnu mere klimabevidst, fordi han ikke vil "overbringe en mere og mere dysfunktionel verden".

Prins Charles er stor fortaler for et bedre klima. Her taler han med EU-kommisær Connie Hedegaard under klimatopmødet i København i 2009.
Prins Charles er stor fortaler for et bedre klima. Her taler han med EU-kommisær Connie Hedegaard under klimatopmødet i København i 2009.

Britiske prins Charles ser lige nu frem til at blive bedstefar for første gang, når hans søn prins William og hertuginde Catherine til sommer bliver forældre. Og udsigten til at blive bedstefar har fået ham til at blive endnu mere klimabevist, end han allerede er.

I et interview med det britiske tv-program "This Morning" fortæller han, at han ikke ønsker, at hans barnebarn skal spørge ham, hvorfor han ikke har gjort mere for at tackle problemer som klimaforandringer. Det skriver The Telegraph.

- Jeg har i mange år fortalt om vigtigheden i at tænke langsigtet i forhold til miljøskader, klimaforandringer og alt muligt andet. Vi ønsker ikke at overbringe en mere og mere dysfunktionel verden til vores børnebørn og efterlade dem med det reale problem, siger prins Charles i interviewet med "This Morning".

Udsigten til at blive bedstefar har fået prins Charles til at blive endnu mere bevidst om, at der skal gøres noget ved klimaproblemerne:

- Jeg vil ikke ha', at mit fremtidige barnebarn skal konfrontere mig og spørge - hvorfor gjorde du ikke noget? Så nu hvor jeg får et barnebarn, står det endnu mere klart for mig, at man skal forsøge at være sikker på, at vi ikke efterlader dem med noget, som er et totalt forgiftet bæger, siger han.

Klimabevidst prins
Prins Charles har i mange år været en fortaler for at beskytte miljøet gennem handling. I 2007 grundlagde han Prince Rainforest Group, som skulle finde en løsning på, hvordan man redder verdens truede skove. Han talte til klimatopmødet i København i 2009, og året efter holdte han hovedtalen ved Oslos klima- og skovkonference. 

Mest læste