Canadier død af fugleinfluenza efter rejse til Kina

Fugleinfluenza har kostet det første menneskeliv i Nordamerika, da en canadier er død af sygdommen efter en rejse til Kina. Den canadiske sundhedsminister understreger, at risikoen for smitte er meget lav.

CANADA: En canadier er død af fugleinfluenza efter en rejse til Kina, oplyser myndighederne, der nu er i gang med at kontakte de passagerer, der var om bord på samme fly på rejsen hjem til Canada, skriver AFP.

Det er første tilfælde af sygdommen i Nordamerika, siger den canadiske sundhedsminister Rona Ambrose, der understreger, at der er tale om et »isoleret tilfælde«.

Den afdøde var for nyligt kommet hjem fra en rejse til Beijing og havde ellers været rask, oplyser embedsmænd, der ikke vil give flere detaljer om offeret af hensyn til familiens privatliv.

»Jeg kan forsikre offentligheden om, at der er tale om et isoleret tilfælde, og at risikoen for at canadiere skulle blive smittet med H5N1 er meget lav. Der er ingen beviser for smitte fra menneske til menneske,« siger sundhedsministeren.

Den afdøde havde følt sig skidt tilpas på flyrejsen hjem den 27. december med feber og hovedpine og blev indlagt 1. januar, hvorefter symptomerne forværredes pludseligt.

To dage senere døde patienten.

BNB/AFP

Mest læste