Bombeangreb dræber 52 mennesker i Bagdad

Mindst 52 mennesker er døde efter, at godt ti bilbomber og en selvmordsbombe onsdag eksploderede i den irakiske hovedstad Bagdad og i en nærtliggende landsby.

IRAK: Onsdag eksploderede godt ti bilbomber med kort tids mellemrum i det centrale Bagdad i Irak. I alt blev 34 mennesker dræbt, mens 71 personer er slemt sårede, oplyser det lokale politi til Reuters.

Samtidig sprang en selvmordsbombe ved en begravelse for en sunni-muslimsk anti-Al-Qaeda-aktivist i en nærtliggende landsby, hvor mindst 18 personer ifølge nyhedsbureauet blev dræbt.Endnu er der ingen, der har taget ansvaret for angrebene, men ifølge Reuters har Al-Qaeda-forbundne militantegrupper tidligere rettet flere angreb mod statslige mål og mod sunnimuslimer, der anses som loyale over for regeringen.

Yderligere fandt eksplosionerne sted under en national situation mellem den irakiske hær og sunnimuslimske militante, der har stået i stampe, siden sunnimuslimer for mere end to uger siden overtog byen Fulluja vest for Bagdad for at udfordre regeringen i landet.

Antallet af denne slags voldsomme hændelser er eskaleret voldsomt siden de amerikanske tropper har forladt Irak, oplyser Reuters, der også meddeler, at antallet af voldshændelser således er tilbage på det meget høje niveau, det var i 2006-2007, hvor titusindvis af mennesker blev dræbt i Sunni - Shiamuslimske opgør.

Mest læste