Bin Ladens sidste skjulested rives ned

Den dræbte al-Qaeda leder Osama bin Ladens sidste skjulested jævnes med jorden,

Et billede af Osama bin Ladens hus i den pakistanske by Abbottabad, hvor han blev dræbt af de amerikanske elitesoldater. Nu bliver huset revet ned.
Et billede af Osama bin Ladens hus i den pakistanske by Abbottabad, hvor han blev dræbt af de amerikanske elitesoldater. Nu bliver huset revet ned.

I ly af mørket er de pakistanske myndigheder lørdag aften gået i gang med nedrivningen af den tre etager høje ejendom, som indtil maj sidste år i flere år var det anonyme skjulested for verdens mest eftersøgte forbryder - Osama bin Laden. Det skriver bt.dk.

I første omgang er især muren omkring bygningen ved at blive revet ned, og der er opsat projektørlys for at arbejdet kan fortsætte natten igennem.

Selv om Osama bin Laden i årevis havde held til at holde sig skjult, havde amerikanske efterretningsagenter dog til sidst held til at spore ham til bygningen i Abbottabad, til trods for at ejendommen var meget diskret med en høj mur omkring og hverken havde telefon- eller internetforbindelser.

Soldaterne: Sådan blev bin Laden dræbt

Da al-Qaeda-lederen først var blevet lokaliseret, gav den amerikanske præsident Obama grønt lys til, at specialstyrker fra eliteenheden Navy Seals i ly af natten blev fløjet til ejendommen i det nordvestlige Pakistan fra Afghanistan.

Ved aktionen blev fem mennesker dræbt - heriblandt Osama bin Laden. Efter 40 minutters indsats fløj amerikanerne atter væk fra stedet i helikoptere.

Med sig havde de liget af bin Laden, der samme nat blev begravet i havet fra et hangarskib, og en solid mængde computer-data fra huset om bin Laden og al-Quedas lyssky aktiviteter.
Osama bin Laden til sine børn: Rejs til USA

Efter likvideringen har Osama bin Ladens skjulested været en mindre turistattraktion i området, ligesom det har været en ubehagelig påmindelse for de pakistanske myndigheder om, at de tilsyneladende ikke selv var i stand til at gøre kål på bin Laden, men måtte finde sig i, at amerikanerne uden tilladelse trængte ind i pakistansk luftrum for at gøre det, skriver bt.dk.

Læge skulle stjæle DNA fra bin Ladens familie

Mest læste