BBC smed om sig med gyldne håndtryk

Folk, der forlod det britiske mediehus BBC, blev forgyldt. Daily Telegraph beretter om vanvittige summer til folk, der forsvandt.

George Entwistle.
George Entwistle.
BBC lod pengene fosse ud til medarbejdere, der forlod huset. At forlade britiske BBC, der har lagt mediehus til skandaler med sexovergreb, var som »at vinde i lotteriet«, citerer avisen Telegraph en kilde i Rigsrevisionen for.

Ledere og redaktører, der forlod BBC, kunne være sikre på at blive forgyldt.  Generaldirektør George Entwistle, der forlod BBC i år, fik godt 4,5 millioner kr. med i hatten.

Daily Telegraph beretter, ar der mellem 2010 og 2011 blev udbetalt godt 580 millioner kr. i ekstraudgifter til folk, der forlod BBC. I alt fik 14 ledere mere end tre millioner kr.  hver - i alt seks millioner kr, mens 194 andre ledere fik 1 million hver, når de forsvandt. Den, der fik mest, var en Mark Byford, der var journalistisk direktør. Han fik godt 10 millioner kr., da han smuttede.
 
BBCs gavmilde natur har medført bistre kommentarer fra politisk hold. Det konservative medlem af Budgetkontrollen i Parlamentet Richard Bacon siger: »Alt for længe har BBC været for gavmild med licenspengene.«

I 2010 fik ialt 481 medarbejdere ekstra beløb for ialt 270 millioner kr. I adskillige tilfælde fik de mere end dobbelt så meget, som de fik i normal løn.

Entwistle fik kun 54 dage i jobbet som generaldirektør, før han måtte gå af efter BBCs forsøg på at standse en kritisk udsendelse om sexovergreb i BBCs hus. Alligevel fik han altså godt 4,5 millioner i aftrædelsespenge, hvilket var dobbelt så meget, som han var berettiget til ifølge sin kontrakt.