Australiere protesterer mod »haj-kroge« ved strande

Tusindvis af australiere demonstrerer imod en plan om at fange og dræbe store hajer ved de australske kyster ved brug af kroge.

AUSTRALIEN: Regeringen i den vestlige del af Australien vil udsætte kroge med madding for at holde store hajer væk fra områdets strande. Krogene skal bruges til at indfange hajerne, hvorefter de store dyr bliver skudt og dræbt af myndighederne. Initiativet kommer, efter at syv mennesker er blevet dræbt af hajer inden for de seneste tre år.

Men et stort antal demonstranter er gået på gaden for at protestere mod planerne, som demonstranterne mener vil skade havets sarte økosystem, skriver BBC.


Over 4.000 mennesker var for nylig samlet til en demonstration på Perth Cottesloe Beach.

»Uden hajerne vil der ikke være nogen fremtid for mennesket, da hajerne er med til at holde balance i økosystemet. Hvert dyr i havet er vigtigt,« siger en demonstrant til BBC.

Regeringen planlægger at udsætte 72 kroge med madding en kilometer ud for strandene senest 10. januar. Hajer over tre meter i længden vil blive skudt og dræbt.


Vestaustraliens stedfortrædende premierminister, Kim Hames, står fast på at gå videre med planerne og understreger, at der ikke er tale om en udryddelse af hajerne.

»Vi koncentrerer os om de områder, hvor offentligheden hyppigt bruger strandene,« siger han ifølge BBC.

Der er fortsat planlagt yderligere demonstrationer.

Mest læste