Abbas til FN: Udsted »dåbsattest« for Palæstina

Inden afstemningen om en opgradering af palæstinensernes rettigheder i FN torsdag aften appellerede den palæstinensiske præsident en sidste gang til FNs Generalforsamling om at give Palæstina observatørstatus i FN.

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, talte en sidste gang til FNs Generalforsamling torsdag aften.
Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, talte en sidste gang til FNs Generalforsamling torsdag aften.

PALÆSTINA: Inden afstemningen om en opgradering af palæstinensernes rettigheder i FN torsdag aften appellerede den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, en sidste gang til FNs Generalforsamling om at anerkende den palæstinensiske stat ved at give Palæstina observatørstatus i FN. Det skriver Reuters.

- Generalforsamlingen opfordres i dag til at udstede en fødselsattest for den palæstinensiske stat, sagde Abbas ifølge Reuters i sin tale til de 193 medlemslande, der er samlet i FNs hovedkvarter i New York for at stemme.

Sikre på flertal

Palæstinenserne er i forvejen sikre på, at der er et flertal blandt FNs medlemslande for en opgradering. Spændingen har hele tiden handlet om, hvordan EU-landene vil stemme. Og samlet set ser det nu ud til, at over halvdelen af EUs 27 medlemslande stemmer ja, herunder Danmark.

BNB

Mest læste