Rigspolitichef Torsten Hesselbjerg træder tilbage

Opdateret 20.15: Efter aftale med justitsminister Brian Mikkelsen stopper rigspolitichef Torsten Hesselbjerg. Fratrædelsen kommer efter massiv kritik af politireformen.

Efter aftale med justitsminister Brian Mikkelsen stopper rigspolitichef Torsten Hesselbjerg.

- Torsten Hesselbjerg har efter aftale med mig besluttet at fratræde stillingen som rigspolitichef ved årets udgang. Torsten Hesselbjerg har som rigspolitichef siden 2000 ydet en stor og værdifuld indsats, men vi er enige om, at det i den nuværende situation er den rigtige beslutning, siger justitsminister Brian Mikkelsen til ministeriets hjemmeside..

Meddelelsen om Torsten Hesselbjergs afgang kommer efter et halvt år med massiv kritik af politireformen. Berlingske Tidende har i serien "Forbrydelsen" beskrevet, hvordan politiet i en række tilfælde ikke har rykket ud til borgere med behov for assistance.

Rønnei-sagen startede kritikken
Sagen begyndte, da Berlingske Tidende i maj fortalte historien om Pia Rønneis voldsomme død. Et vidne havde ringet fire gange til politiet, men politiet havde undladt at rykke ud.

Siden kunne Berlingske Tidende i samarbejde med borgerne afdække, at politiet i en række tilfælde havde undladt at rykke ud til borgere i nød.

De mange borgerhenvendelser var en medvirkende årsag til, at Rigspolitiet bad landets politikredse om at lave en opgørelse over, hvor mange tilfælde af mulige svigt, der havde været. Det blev i alt 298 sager.

Kritikken af reformen medførte, at partierne bag reformen måtte bruge 850 millioner kroner i forbindelse med finanslovsaftalen for at rette op på problemerne.

Torsten Hesselbjerg har også tiltrukket sig opmærksomhed i pressen på grund af sine udlandsrejser. Han måtte betale penge tilbage fra en rejse til Brasilien, hvor han deltog i et møde i Interpol. Senest er rigsrevisionen begyndt at se kritisk på rigspolitichefens øvrige rejser.

Torsten Hesselbjerg tiltræder en stilling som kommitteret på Justitsministeriets område, fremgår det af meddelelsen.

Rigspolitichefen selv ønsker ikke at kommentere den dramatiske situation, oplyses det torsdag aften i Rigspolitiet til Ritzau.

Opdateres

Det har Berlingske Tidende afsløretMere fra Berlingske Tidendes tema om politireformenVi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.