Film

Sort får er en herlig fyr

Biograferne forsømmer generelt de små børn mellem to og fem år, der endnu ikke kan rumme hverken en dosis Disney eller Lille-Per.

De synes derimod, det er spændende at tage med på turen for at se sjove udstillinger i biografens montrer, inden de kravler med ind i mørket i en times tid. Mellem jul og nytår er der heldigvis et sjældent godt bud til dem i form af »Timmys jul«. »Timmy er en krøllet fyr fuld af eventyr«, synger de om det sorte får. Figuren er skabt af folkene bag »Walter og Trofast« og TV-serien »F for får«.

Julepakken byder på fem små film uden ord, men med masser af charmerende »mæh«- og »piv«-lyde, der kan forstås af selv de mindste. Mon en jul med meget sne forhindrer gaverne i at nå frem, er blot et af spørgsmålene til de små, nye biografgængere. Filmselskabet Aardman dyrker claymation - animation med lerfigurer - nu glattet ud med computeranimation. Det er efterhånden så gennemført, at dukkeførernes fingeraftryk i leret ikke kan ses længere, men der er stadig en legende og opfindsom ånd over de engelsk-producerede universelle løjer.