Stor forskel på gymnasiers gennemsnit

Offentliggørelsen af de forskellige gymnasiers karaktergennemsnit viser store forskelle. Studiechef på Københavns Universitet Jakob Lange finder tallene alarmerende.

For første gang får kommende gymnasieelever nu mulighed for at se, hvordan gymnasierne klarer sig karaktermæssigt i forhold til hinanden. Og tallene, der blev offentliggjort i går, viser stor spredning.

I bunden ligger blandt andet Høje-Taastrup Amtsgymnasium og Frederikssund Gymnasium med et gennemsnit på 7,9 for den sproglige linie, mens Det frie Gymnasium i Københavns Kommune har et tilsvarende gennemsnit på 8,8.

Den store forskel får studiechef på Københavns Universitet Jakob Lange til at slå alarm:

»Det er jo en kæmpe forskel, der er tale om, og det betyder enormt meget for eleverne, når de skal søge optagelse på en videregående uddannelse,« lyder hans vurdering.

Formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening, Gorm Leschly, mener til gengæld ikke, at man kan bruge tallene til særlig meget.

»Det er en utrolig forsimplet måde at måle gymnasiernes kvalitet på,« siger han.

Gorm Leschly henviser til, at et gymnasium som Vestre Borgerdyd Gymnasium i Københavns Kommune, der har relativt mange tosprogede elever, kan blive trukket ned på listen, fordi karaktererne i både mundtligt og skriftligt dansk her er meget lave.

»Det afspejler jo ikke gymnasiets kvalitet,« siger han.

Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V) er dog af en anden opfattelse. Hun sagde i aftes til TV-Avisen:

»Jeg er helt enig i, at karaktergennemsnittene ikke siger alt om kvaliteten af et gymnasium, men det siger trods alt meget.«

Se gymnasiernes gennemsnit på www.undervisningsministeriet.dk
Mest læste